M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Armen Eloyan

12198090531909861341man silhouettesvgmed

° 1966

Geboren in Yerevan (Armenia), leeft in Amsterdam (Netherlands), leeft in Zurich (Switzerland).

De Armeense Kunstenaar Armen Eloyan (°1966) is een schilder die een energieke en getormenteerde indruk maakt met zijn uit dikke lagen opgebouwde schilderijen van landschappen of (gekwelde) cartooneske figuren die vaak het onderwerp zijn van onderdrukking door nazisme, racisme en extremisme: een onderwerp dat in nauwe relatie tot de persoon van Eloyan zelf staat door zijn verleden in het verarmde Armenië. Ondanks de zware thematiek slaagt de kunstenaar erin de toeschouwer te verleiden met zijn energieke manier van schilderen.

Werken

Armen

>Armen Eloyan, Untitled, 2005.Painting, oil on canvas, 220 x 150 cm.

Tentoonstellingen & Ensembles

Tps nt

> Tentoonstelling: Narcisse Tordoir – The Pink Spy. 13 March 2014 - 25 May 2014.

Ayman

> Ensemble: Werk van jonge kunstenaars [Works by Young Artists].