Costis

12198090531909861341man silhouettesvgmed

° 1950

Geboren in Athens (GR), leeft in Athens (GR).

Costis

Studeert politieke wetenschappen aan de Athens University van 1968-1972 en Kunsten, Audiovisuele Kunsten en Filosofie aan de University of Paris VIII. Hij beëindigt zijn studies op doctoraatsniveau (onder J.F. Lyotard). Van 1974 tot 1976 is hij emeritus-professor aan de Université Paris VIII, in het department filosofie-psychoanalyse onder begeleiding van Francois Chatelet. Hij is een visueel artiest, dichter en schrijver. Hij hield zich ook bezig met podiumregie en was de uitgever van het magazine Lotus (1968-1972) en Praxis (1972). Hij begint zijn artistieke loopbaan aan het einde van de jaren zestig wanneer hij meestal zwart-witwerken presenteert met een sterke sociale verankering. Vanaf het midden van de jaren zeventig richt zijn kunst zich op abstractie op hetzelfde moment dat de artiest zich op conceptuele kunst richt. In 1976 creëert hij ‘Silence. The poem is found on tape.’ – een werk dat aangeeft dat de kunstenaar zijn zinnen heeft gezet op visuele poëzie.

Tijdens de jaren tachtig, via de collagereeks Mediassamblages (start in 1983), maar ook via het werk Liquidity solidified (start in 1986), presenteert hij een studie over kleur-concept. In 1989 begint hij aan zijn reeks doolhofinstallaties die afhankelijk zijn van de deelname van het publiek. Parallel met deze reeks gebruikt hij vanaf het midden van de jaren 80 elektrische stromen onder hoogspanning om bliksemschichten te creëren die hij vastlegt in beeldhouwwerken, muurschilderingen of omgevingen.

Hij heeft zijn werk tentoongesteld in individuele en groepstentoonstellingen in Griekenland en daarbuiten (Electric Field, Macedonian Museum of Contemporary Art, Thessaloniki, 1995, Dans la lumiere de Costis, Palais du Tau, Reims, 2011, Thirty years of visual poetry, National Museum of Contemporary Art, Athens, 2012 et al.). Hij heeft ook deelgenomen aan allerlei symposia en conferenties over kunst, technologie, poëzie en nieuwe technologieën. 

Items View all

Events View all

Ensembles View all