M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

David Gheron Tretiakoff

David tretiakoff

° 1970

Werkt in Paris (FR), werkt in Sana’a (YE).

David Gheron Tretiakoff (1970) is een Franse filmmaker en beeldend kunstenaar die vaak focust op de hedendaagse politieke en sociale ontwikkelingen in het Midden-Oosten. Als onderzoeker brengt hij geen journalistieke waarheden aan het licht, maar roept hij gevoelens van afkeer op. Hij legt niet alleen de psychologische gevolgen bloot van nationale onderdrukking en internationaal terrorisme, maar toont ook de onmogelijke gewenning die ermee gepaard gaat. Om dit duidelijk te maken confronteert Tretiakoff de kijker met een aangrijpende ongemakkelijkheid.

Tekst: Hans Willemse

Werken

Captures ramses 0001

>David Gheron Tretiakoff, A God Passing, 2007.Video, dvd.

Immolation i

>David Gheron Tretiakoff, Immolation I, II, III, IV, 2016.Drawing, cigarette brunt drawings on silk paper, 4 x (220 x 75 cm).

Tentoonstellingen & Ensembles

Tps nt

> Tentoonstelling: Narcisse Tordoir – The Pink Spy. 13 March 2014 - 25 May 2014.

 mg 2613 credit

> Tentoonstelling: Sanguine/Bloedrood. Luc Tuymans on Baroque. 01 June 2018 - 16 September 2018.

Ayman

> Ensemble: Werk van jonge kunstenaars [Works by Young Artists].