M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Dominik Lejman

Anoniem

° 1969

De Poolse beeldend kunstenaar Dominik Lejman (1969) studeert aan de Academie voor Schone Kunsten in Gdańsk en later aan de Royal College of Art in Londen. Hij ontwikkelt een techniek om videoprojecties te versmelten met abstract schilderwerk op canvas, waardoor een hybride kunstvorm ontstaat die het bewegend beeld zowel onderbreekt als herhaalt. Zijn werk bevraagt de principes waarop het menselijk brein beelden assembleert. Door de projectie in de abstracte structuur van het canvas wordt een technologische trompe l’oeil opgeroepen die zich op de grens bevindt tussen werkelijkheid en fantasie, tussen individualiteit en anonimiteit, tussen aanwezig willen zijn maar toch verborgen blijven.

Tekst: Hans Willemse

Werken

Dominik lejman harnessed

>Dominik Lejman, Harnessed Swimmer, 2009.Installation, acrylic, canvas, video projection, 170 x 210 cm.

Tentoonstellingen & Ensembles

 mg 2613 credit

> Tentoonstelling: Sanguine/Bloedrood. Luc Tuymans on Baroque. 01 June 2018 - 16 September 2018.