M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Julien Maire

469456 pour julien maire cinema art

° 1969

Geboren in Metz (France), leeft in Berlin (Germany).

Julien Maire treedt met zijn werk in dialoog met de mediageschiedenis, paradoxaal genoeg via het ontwerpen van nieuwe technologische apparaten. Maire verweert zich tegen de belofte van technologie als vooruitgang. Daarom verandert hij in onbruik geraakt filmtechnieken en ontwikkelt hiermee alternatieve beelden. Op deze manier lokt hij vragen uit over de kenmerken van het beeld en de positie van de kijker. Hij wil mensen anders doen kijken en stelt de visuele strategieën in het digitale tijdperk in vraag.

“Ik heb veel filmmusea bezocht, en ik moet bekennen dat ik vaak werd overspoeld door een gevoel van droefheid, bij het observeren van deze ‘relieken die me doen twijfelen aan de heiligen’ – de kunst van de beweging verdraagt de immobiliteit niet goed.” - Julien Maire

Door vergane en actuele technologieën te mengen, exposeert Julien Maire geen melancholische objecten, maar reactiveert hij ze.

Meer

Werken

Screenshot memory cone 2

>Julien Maire, The Memory Cone, 2009.Installation.

Detail instal inverted cone

>Julien Maire, Inverted Cone, 2010.Installation.

Julien maire alexandre causin 039

>Julien Maire, Flip Dots Mirrors, 2011.Installation.

Julien maire alexandre causin 103

>Julien Maire, Random Access Memory, 2011.Installation.

Dsc 0481

>Julien Maire, Reading Back, 2013.Object, 3 automatic reading machines, stepper motors, electronic drivers and mechanism and 3 books with original drawings, 70 x 55 x 60 cm.

Tentoonstellingen & Ensembles

Ehe affiche web

> Tentoonstelling: El Hotel Eléctrico – Rooms available . 21 February 2014 - 11 May 2014.

Handschriftmeter chapter1

> Tentoonstelling: LATT: Graphology Chapter 1. 18 February 2011 - 27 March 2011.

Scan1

> Tentoonstelling: LATT: Graphology Chapter 2 – Focus on Typography. 08 April 2011 - 12 June 2011.

Julien maire  mixed memory

> Tentoonstelling: Vrielynck Collection #1: Julien Maire – Mixed Memory. 10 February 2011 - 05 June 2011.

Dsc 0488

> Ensemble: Kamer 4 [Room 4].