Loreta Visic

Loretavisic

° 1976

Geboren in HR.

Loreta Visic (°1976) werd geboren in Kroatië, maar verhuisde als kind naar Nederland. Na haar studie aan de Academie voor Beeldende Kunsten Maastricht - ABK, behaalde ze haar MA van het Hoger Instituut voor Schone Kunsten (HISK) in Antwerpen, België. Tijdens haar studie nam zij deel aan verschillende internationale ‘artist in residence’ programma's.

Visic werkt op subtiele wijze de balans en de band uit tussen het vertrouwde en het vreemde, het bekende en het onbekende. De ogenschijnlijk lieve en mooie sfeer van 'huiselijkheid' trekt de kijker in psychologische ruimtes van persoonlijke intimiteit, kwetsbaarheid en veiligheid. Maar de onschuldig ogende objecten van comfort en veiligheid leiden tot een dramatische spanning wanneer hun schijnbare rust onderbroken wordt door onze verstorende herkenning. Visic is een kunstenares met een sterke gevoeligheid en zelf-reflexieve benadering van de praktijk.

Uitgangspunt voor haar artistiek oeuvre is het bewegen en veranderen van plaatsen waarin ze een reeks van gedachten over thuis, huiselijkheid en thuishoren onderzoekt en die ze verbindt aan onderwerpen zoals persoonlijke ruimte, intimiteit, veiligheid, religie en cultuur. Visic bevraagt deze kwesties in hun voor de hand liggende verschijningsvormen. Ze combineert zorgvuldig technieken en materialen om overtuigende maar tegelijk ook onrustige verhalen te creëren. Haar kunst is zeer plastisch, figuratief, zelfs scenografisch.

Items View all

Events View all

Ensembles View all