M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Ensemble: PVC tubing

Dscf0003

"Ik houd van plastic in al haar vormen; ik houd van de vorm van pijpen, buizen… Ik houd veel van deze plastic buis voor zijn artistieke betekenis, zijn betekenis in de kunstwereld. Het is heel niet-heroïsch, niet-monumentaal. Een plastic buis is niet komisch - ze is niet sterk genoeg om komisch te zijn - maar is nooit ernstig. Zelfs het grootste stuk van plastic pvc-buis kan niet ernstig zijn. Het blijft altijd plastic buis, het krijgt nooit tegelijkertijd een fallische bijklank. Je zou denken dat het fallisch kan worden, maar dat gebeurt nooit – tenzij op een domme manier, en dan kan het een klein beetje grappig zijn. Dus ik houd van de passiviteit ervan, de niet-heroïsche kwaliteit.” [Lees de volledige tekst hier]

Verberg deze beschrijving

Werken

128 1992 jimmie%20durham 234

>Jimmie Durham, Die kleine Fulda, 1992.Sculpture, pvc pipe, 265 x 20 x 120 cm.

002 m

>Jimmie Durham, Garçon, Garou, Gargouille, 1994.Sculpture, papier maché, pvc pipe, leather, 150 x 400 cm.

Dscf0001

>Jimmie Durham, The Seven Directions, 2004.Installation.

Detour%201

>Jimmie Durham, Détour, 2005.Installation, pvc, stone.

Img 0027

>Jimmie Durham, Detour over Rome, 2009.Installation.