M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Tentoonstelling: Charlemagne Palestine – “”" hhheiligggkkkarrrousellldddommm “””"

M HKA, Antwerp

19 January 2019 - 05 May 2019

Charlemagne campagnebeeld image: © Yannick Sas

De New Yorks-Brusselse Charlemagne Palestine is een multidisciplinair kunstenaar die niet in een hokje is onder te brengen. Hij maakte deel uit van de avant-garde en de tot de verbeelding sprekende undergroundscène in New York tijdens de jaren zestig en zeventig. Palestine is ook verwant aan Fluxus, en kunstenaars zoals Robert Filliou, James Lee Byars, Gordon Matta-Clark, Laurie Anderson en Philip Glass.

Vermaard om zijn legendarische performances, en werk met video en muziek, is hij vandaag het meest bekend voor zijn indrukwekkende multimediale installaties met pluchen knuffeldieren die, opgevat als totaalkunstwerken, alle aspecten van zijn artistieke persoonlijkheid omvatten.

____

Graag nodigen we je uit voor de officiële openingen op 07.02.2019, vanaf 20:00

Verberg deze beschrijving

 photo m hka 123 1 web

> Charlemagne Palestine, “”" hhheiligggkkkarrrousellldddommm “””", 2019. Installation, variable dimensions, site-specific.