Harmonieus denken – Een blik op het archief Mark Verstockt en Io Van Oostveldt

Campaign 1

Event

M HKA, Antwerpen

22 January 2022 - 01 May 2022

Mark Verstockt (1930-2014) was schilder, beeldhouwer, grafisch vormgever en auteur. Hij volgde les aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen, waar hij zijn vrouw Io Van Oostveldt (1928) leerde kennen. Ze huwden in 1953 en kregen drie kinderen. Mark verdiepte zich verder in de abstractie, het minimalisme en de studie van de geometrische vormen. Io maakte in de jaren 1970 kleding en designsculpturen en evolueerde later naar de beeldende kunsten.

Aan de hand van archiefstukken en werken uit de nalatenschap van beide kunstenaars geeft deze presentatie een beeld van hun praktijk, denken en wederzijdse invloed. De presentatie biedt inzicht in het onderzoek naar de constructivistische en geometrische artistieke beweging in Antwerpen en daarbuiten.

Sinds 2017 toont het M HKA wisselende archiefpresentaties. Het museum zet diverse stappen om beeldende kunstarchieven en nalatenschappen te ondersteunen, met het oog op hun bewaring, documentatie en ontsluiting. Het programma van archiefpresentaties wordt samengesteld door Evi Bert en Jan De Vree.

Met speciale dank aan Io Van Oostveldt, Katarina Verstockt, Anthony Driscoll, Eléa De Winter, Anthe Heyninck, Tijs Visser, Johan Pas, Raoul Van den Boom en Verbeke Foundation.

Items View all

Media View all

Actors View all