M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Tentoonstelling: IN SITU: Cevdet Erek – AAAAA

M HKA, Antwerpen

20 January 2018 - 29 April 2018

Cevdeterek heroitem image: © M HKA

Het IN SITU-programma in het M HKA presenteert middelgrote monografische tentoonstellingen van belangrijke jonge en mid-career kunstenaars uit de hele wereld. Het richt zich op opdrachten voor nieuwe kunstwerken en het op de voorgrond brengen van experimentele praktijken, in de grootste en meest atypische tentoonstellingsruimte van het M HKA.

Met werken op basis van ervaring en perceptie, meer bepaald plaats, tijd en ritme, kan de praktijk van Cevdet Erek gezien worden als een onderzoek naar de politiek van de ruimte. Als kunstenaar met een achtergrond in architectuur en muziek heeft Erek, binnen het kader van zijn artistieke praktijk, vaak plaats-specifieke interventies ontwikkeld in niet-kunstruimtes. Zijn installatie Room of Rhythms - Otopark (2015), die was opgesteld in een parkeergarage als onderdeel van de 14e Biënnale van Istanbul, was in die zin een belangrijk voorbeeld, recentelijk gevolgd door zijn grote project ÇIN voor het paviljoen van Turkije op de Biënnale van Venetië in 2017. Voor zijn tentoonstelling in het M HKA heeft Erek een experimenteel project ontwikkeld dat de kernaspecten van zijn praktijk opneemt in een nieuwe materiële exploratie.

Cevdet Erek woont en werkt in Istanbul.  

De tentoonstelling is samengesteld door Nav Haq, Senior Curator van het M HKA.

Het nieuw werk van Cevdet Erek is mede mogelijk gemaakt door de steun van SAHA.

Verberg deze beschrijving

Op dit moment zijn geen items verbonden met deze tentoonstelling.