IN SITU: Thea Gvetadze – Becoming Thea Merlani

2. if it takes forever  i will wait for you  2012

Event

M HKA, Antwerp

12 May 2018 - 02 September 2018

Thea Gvetadze is een kunstenaar die beelden creëert van raadselachtige scenario's, vol spanning, emotie en symboliek. Gvetadze experimenteert met traditionele technieken in klei en textiel en andere materialen in een praktijk die zich richt op zeer eigenzinnige vormen van beeldvorming en voorstelling. Haar schilderijen, vaak rechtstreeks geschilderd op zwart fluweel, zijn levendige diepzinnige composities die de aantrekkingskracht van hun donkere en kosmische grond weerstaan.

Gvetadze's solotentoonstelling in het M HKA zal bestaan uit een selectie van nieuwe en recente schilderijen, keramiek en wandtapijten die samen de verscheidenheid en verfijning van haar beeldvorming demonstreren. Deze werken zullen worden gepresenteerd naast zwaar geladen en persoonlijke 'readymade' artefacten, waaronder Esophagus Foreign Bodies en Trachea Foreign Bodies  (beide 2014) – haar vaders persoonlijke presentatie van per ongeluk ingeslikte objecten uit het Sovjet-tijdperk, die hij gedurende zijn carrière als arts uit de keel van mensen heeft verwijderd.

Thea Gvetadze leeft en werkt in Tbilisi, Georgië. Zij heeft solotentoonstellingen gehad bij Galerie Nectar, Tbilisi; Galerie Rupert Pfab, Düsseldorf; Museum von Ostwall, Dortmund; en het Georgische paviljoen op de 50e Biënnale van Venetië, 2003. Gvetadze heeft ook deelgenomen aan tentoonstellingen en projecten in Art General, New York; Sprüth Magers, Düsseldorf; het Cobra Museum, Amstelveen, Nederland; en het Karvasla Tbilisi Historisch Museum.

De tentoonstelling van Thea Gvetadze wordt gepresenteerd in het kader van het IN SITU-programma van het M HKA. Het IN SITU programma presenteert middelgrote monografische tentoonstellingen van belangrijke jonge en mid-career kunstenaars uit de hele wereld. Het richt zich op creatieopdrachten voor nieuwe kunstwerken en experimentele praktijken in de grootste en meest atypische tentoonstellingsruimte van het M HKA. Het IN SITU-programma staat onder de leiding van Nav Haq, Senior Curator, M HKA - Museum van hedendaagse kunst Antwerpen.

Items View all

Media View all

Actors View all