M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Tentoonstelling: INBOX: Ion Grigorescu – Een coherent ensemble rond het Moldavisch oriëntalisme

M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Antwerp

04 October 2019 - 03 November 2019

67 copy © Ion Grigorescu

Ion Grigorescu is een centrale figuur van de Roemeense neo-avant-garde. Geboren in 1945 in Boekarest, waar hij nog steeds woont en werkt, had hij een jeugd gekenmerkt door de opeenvolgende trauma's van de Tweede Wereldoorlog, de holocaust en de opkomst van het communisme in Roemenië. In zijn performances, films, foto's en werken op papier thematiseert hij zijn gespannen relatie met het communistische regime van zijn land.

Het M HKA verwerft een coherent ensemble van de kunstenaar. Deze selectie thematiseert een kenmerkend aspect van het oeuvre van Grigorescu: zijn aanhoudende fascinatie voor het 'oosterse' deel van het culturele en politieke erfgoed van Roemenië, het grote onbekende of de identiteit die het land voortdurend 'ontwikkelt', waar ambitie eerder georiënteerd is als 'echt westers'.

 

○○○

 

In het kader van Europalia Romania 2019 zal er vanaf 30 november een retrospectieve tentoonstelling plaatsvinden in KIOSK Gallery die het diverse werk van Ion Grigorescu bundelt. De uitzonderlijke hedendaagse kunstenaar werkte zelf mee aan de expo en gebruikt cinema als rode draad om zijn schilderijen, tekeningen, video’s en foto’s met elkaar te verbinden.

“Ion Grigorescu – Cinema”

30.11.2019 – 02.02.2020

KIOSK – Louis Pasteurlaan 2 – 9000 Gent

i.k.v. Europalia Romania 2019

https://europalia.eu/nl/events/ion-grigorescu-cinema

Verberg deze beschrijving

Op dit moment zijn geen items verbonden met deze tentoonstelling.