Collectiepresentatie XX: Jubilee. Who's got the Big Picture?

Rombouts  guy   leegte is vorm  zaalzicht photo clinckx 13

Event

MuHKA, Antwerpen

29 June 2007 - 18 November 2007

In de inkomhal van het museum zal historisch werk te zien zijn van Vito Acconci, Daniel Buren, James Lee Byars, Gordon Matta-Clark en andere, aan het I.C.C. gerelateerde persoonlijkheden uit de belangrijke 'embryonale' fase die aan de stichting van het museum van hedendaagse kunst in 1987 voorafging. 
In tweede instantie staat in deze presentatie het nieuw te verschijnen collectieboek centraal. In een aantal museumzalen zullen onderscheiden hoofdstukken uit het boek tot leven worden gewekt, met speciale aandacht voor de sculpturale traditie [een belangrijke historische leidraad in het vroege verzamelbeleid] en het 'tactiele' schilderkunstige beeld. Voorts reflecteert het M HKA ook op de invloed van Fluxus in de collectie, en zoomt het in op twee grote ensembles van jongere kunstenaars, met name Wilhelm Sasnal en Steven Shearer.
De titel van deze presentatie verwijst naar het opschrift op een groot schilderij van de Oostenrijkse kunstenares Johanna Kandl, het eerste kunstwerk dat de museumbezoeker tegemoet treedt. De vraag “Who's got the big picture?" houdt verband met de ambitieuze maar tegelijk ook ambigue poging een globaal beeld te scheppen van een organisch gegroeide museumcollectie. Wie heeft het overzicht [‘the big picture’] - en is zo'n overzicht überhaupt wel mogelijk en/of wenselijk?

Items View all

Media View all

Actors View all