M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Tentoonstelling: Lost & Found North-7 Expedition

M HKA, Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Antwerp

14 September 2019 - 05 January 2020

2019 lost found north 7 photo m hka cc  0 Collection M HKA, Antwerp / Collection Flemish Community, image: © M HKA

North-7 is een kunstenaarscollectief dat in 2013 opgericht werd door studenten van de School voor Jonge Kunstenaars van Sint-Petersburg, en de PRO ARTE Stichting voor Cultuur en Kunst in Sint-Petersburg. De groep bestaat momenteel uit Alexandr Tsikarishvili, Nestor Engelke, Petr Dyakov, Leonid Tskhe, Anna Andrzhievskaia, Nestor Kharchenko, Oleg Khmelev, Liza Tsikarishvili, Sasha Zubritskaya en vrienden.

De kunstenaars voeren onderzoek naar thema’s zoals identiteit en politiek zonder rekening te houden met bestaande institutionele voorschriften en/of intellectuele tendensen. Hoewel de groep experimenteert met zeer uiteenlopende media en er een heterogene vormentaal op na houdt, spelen performances een essentiële rol in hun artistieke praktijk.

Met de zaalvullende installatie North-7 Museum maakt het kunstenaarscollectief voor het M HKA een eigen museum in de vorm van een klassieke tempel, dat documentatie over en archief van al hun artistieke projecten en activiteiten bevat.

Verberg deze beschrijving

Media

North7 1

>

2019 lost found north 7 photo m hka cc  0

>North-7 Museum

Op dit moment zijn geen items verbonden met deze tentoonstelling.