MULTI / ART / PAPER / PRESS / GALLERY: Hommage aan Paul Ibou & Liliane – Emma Staal

Multiart 2

Event

M HKA, Antwerp

21 January 2023 - 30 April 2023

Multi-Art was een uitgeverij, galerie en kunstboekhandel die in de jaren 1960 en 1970 uitgroeide tot een invloedrijke avant-gardewerkplaats. In 1969 werden Multi-Art Press International en Multi-Art Gallery & Bookshop opgericht door echtgenoten Paul Ibou (1939) en Liliane-Emma Staal (1939–2015). Het koppel ontwikkelde een toonaangevende eigen beeldtaal, een uiteenlopende grafische praktijk en een breed vertakt netwerk. Deze archieftentoonstelling in het M HKA geeft een inkijk in hun praktijk via ‘multipels’ (edities in beperkte oplage), foto’s, affiches, uitnodigingskaarten, flyers, gedrukte plannen, brochures, kalenders, en paper art-objecten.

Paul Ibou (pseudoniem voor Paul Vermeersch) is tot op vandaag actief als vormgever, beeldhouwer, schilder, typograaf en uitgever. Een betekenisvolle ontmoeting met de Groep 1958, ofwel de G58, in het Hessenhuis deed hem kiezen voor een constructivistische stijl. Staal stond in voor de public relations en organisatie. 

Multi-Art was gevestigd in de Groendalstraat in Antwerpen, na een reeks verblijven en samenwerkingen in New York. Ibou en Staal werkten samen met een groot aantal nationale en internationale kunstenaars, onder wie Oskar Kokoschka, Horst Antes, Shusaku Arakawa, Panamarenko, Luc Deleu & T.O.P. Office, Piero Dorazio, Allen Jones,  Günther Kirchberger, Jan Lenica, Marino Marini, Roberte Mestdagh, Serge Poliakoff, Katharina Sievrding, Albert Szukalski, Bernd Urban, Paul Van Hoeydonck, Jef Verheyen, Mark Verstockt, Ben Vautier en vele anderen. 

Klik hier om de tentoonstelling in 3D te bekijken.

 

Items View all

Media View all

Actors View all