Sie sollten in Ruhe weiterarbeiten - 50 jaar dode letters

Bk7201m216

Event

M HKA, Antwerp

28 January 2023 - 30 April 2023

Het werk van de Antwerpse kunstenaar Denmark is al meer dan vijftig jaar een zoektocht naar eenvoud en essentie. Hij recycleert en transformeert afgevoerde informatiedragers zoals boeken, tijdschriften en kranten tot beeldende kunstwerken. Hij voert een symbolisch en existentieel gevecht  tegen de onophoudelijke stroom opinies en nieuwsfeiten in de massamedia. Hoe meer (des-) informatie, fake news of alternative facts, hoe meer dwaling er mogelijk is.

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van zijn artistieke loopbaan organiseert het M HKA een collectiepresentatie met vier installaties van Denmark. Met zijn ‘verstilde’ tabletten en installaties schept de kunstenaar een interval tussen kijken en begrijpen, tussen herkenning en vervreemding. De installatie Daily Dust bevat stof van verpulverd drukwerk en staat opgesteld in de leeszaal van het museum.

Boekpresentatie

Aansluitend bij de tentoonstelling presenteert Denmark zijn nieuwe boek anarchives. Op zondag 12 maart om 11u wordt het boek voorgesteld in de leeszaal van het M HKA. De boekpresentatie is een samenwerking van uitgeverij Hopper & Fuchs, het M HKA en Coppejans Gallery. Auteur Johan Pas zal de presentatie inleiden in aanwezigheid van de kunstenaar. Na de voorstelling is er een drankje voorzien in het M HKAFE. 

Anarchives is verkrijgbaar bij Copyright Bookshop. Ter gelegenheid van de boekpresentatie stelt Copyright Bookshop vijf werken van Denmark tentoon in de etalage. 

Items View all

Media View all

Actors View all