M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Paradigm for an Arch, 1994

Sculptuur, 308 x 215 x 20 cm.

!%20paradigm%20fa%20arch ©image: Philippe De Gobert

Collection: Collection FRAC Champagne-Ardenne, Rheims.

Een van de werken in de tentoonstelling Architexture in Antwerpen in 1994 was Paradigm for an Arch (Paradigma voor een boog). Het was de eerste keer dat Durham het concept van de monumentale boog aanpakte (later zou het een reeks worden met Arc de Triomphe for Personal Use). Hij legde stukken hout, plastic, en andere materialen en voorwerpen op de grond in de vorm van een boog. De vormen aan de ene kant spiegelen die aan de andere kant, en elk segment is gelabeld met een papiertje met een naam op.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

136 m

> Jimmie Durham.

Tentoonstellingen & Ensembles

076 1994 architextures vue%20de%20l'installation%20expo

> Tentoonstelling: Architexture. Galerie Micheline Szwajcer, Antwerp, 29 October 1994 - 24 December 1994.

Jd affiche a2 print

> Tentoonstelling: Jimmie Durham – A Matter of Life and Death and Singing. M HKA, Antwerpen, 25 May 2012 - 18 November 2012.

Fruit%20table

> Ensemble: Jimmie Durham 1994 - 2012.

Durham toren 2009 photom hkaclinckx

> Ensemble: Against Architecture, Against Belief.