M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

The Bluebird of Happiness and the Miner's Canary, 2008

Sculptuur, 300 x 80 x 90 cm.

Jd2452 image: © Michel Zabé and Omar Luis Olguin

Collection: Hunting Collection, the Netherlands (Inv. no. JD2452).

"Ik was aan het kijken tussen wat rommel in de Italiaanse regio Piemonte, toen ik er de basis van dit beeld vond. Het was ooit de mooie, handgemaakte voet voor een hoedenplank uit Amerikaans zwart walnotenhout; zo door wormen beschadigd dat hij weggegooid was. Ik nam hem naar mijn studio in Rome, behandelde hem tegen alle plagen en bracht dan een speciale verharder aan op de verrotte delen. Vervolgens lakte ik het hele ding en liet het zitten in mijn studio terwijl het nadacht. (...)

In mijn studio had ik enkele felgekleurde wasknijpers, die een beetje op vogels leken, dus ik bevestigde ze bovenop de sculptuur. Eentje leek op de blauwe vogel van geluk en een andere op de kanarie van de mijnwerker. En ik vroeg me af wat voor liedje die twee vogels zouden zingen. De sculptuur zelf zei ‘classic rock’." [Lees de volledige tekst hieronder]

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

136 m

> Jimmie Durham.

Tentoonstellingen & Ensembles

Jd affiche a2 print

> Tentoonstelling: Jimmie Durham – A Matter of Life and Death and Singing. M HKA, Antwerpen, 25 May 2012 - 18 November 2012.

Fruit%20table

> Ensemble: Jimmie Durham 1994 - 2012.

Durham  jimmie  a dead deer  1986 photo collectie  m hka

> Ensemble: Animal Skulls and Other Figures.