M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Massa's, 1972-2015

Prent, 200 x 100 cm.

Foto m hkaclinckx 7 Courtesy of Gallery Ronny Van de Velde

Collection: Collection M HKA, Antwerp / Collection Flemish Community (Inv. no. BK7837_M531).

De reeks fel gekleurde zeefdrukken tonen beelden van nieuwsfeiten uit 1972 en komen uit tijdschriften of kranten. De beelden worden boven elkaar getoond en gaan zo met elkaar in dialoog.  Vercammen neemt oorlog, religie, de seksuele revolutie en het kapitalistisch systeem op de korrel. De oorspronkelijke werken werden gemaakt vanuit het idee dat het in de toekomst alleen maar beter kon worden. Helaas blijkt dat 43 jaar later niet het geval en is de confrontatie nog sterker geworden door de onafgebroken stroom van informatie.

Vercammen is niet mals voor de politiek en het kapitalistisch systeem, beide zijn volgens hem mede verantwoordelijk voor een gebrek aan geloofwaardigheid, inzicht en toekomstvisie. “Hij meent dat het evolutieproces een vreemde bocht aan het nemen is waarbij de mens de wereld ‘naar de kloten’ aan het doen is.” (Interview Wout Vercammen, M HKA, 2014)

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Photom hkaclinckx web

> Wout Vercammen.

Tentoonstellingen & Ensembles

Pha603 08

> Tentoonstelling: Urgent Conversations Athens - Antwerp. National Museum of Contemporary Art, Athens (EMST), Athens, 31 October 2016 - 05 February 2017.

Wout vercammen part3

> Tentoonstelling: INBOX: Wout Vercammen – A well-considered idea of an exhibition in 3 parts. Aflevering 3: Postdadaïstisch en ander werk dat niet past in Aflevering 2 tot heden. M HKA, Antwerpen, 19 February 2015 - 15 March 2015.

Ayman

> Tentoonstelling: Recent acquisitions. M HKA, Antwerp, 14 August 2015 - 31 January 2016.

 dsc1119

> Ensemble: Recalibrating the Public's Image.

Bogolan

> Ensemble: Aanwinsten 2015 [Acquisitions 2015].