M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Dschingis Khan's Tochter, 1958

Prent, 30.5 x 30 cm.

Khans ©SABAM België, 2017 - Courtesy Muzeum Sztuki, Łódź

Collection: Muzeum Sztuki, Łódź.

Joseph Beuys toonde een grote interesse voor Dzjengis Khan, de 13de -eeuwse Mongoolse leider die het grootste deel van Eurazië wist te veroveren en in zijn kielzog flarden van Aziatische cultuur in het Westen introduceerde. Beuys dichtte Dzjengis Khans dochter, die volgens hem een plan voor de toekomst met zich meedroeg, een belangrijke rol toe tijdens deze mythische reis. Hoewel Khan in onze streken vooral gezien wordt als een wrede veroveraar, staat hij ook bekend als tolerant tegenover verschillende godsdiensten en als diegene die nomadische stammen wist te verenigen.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

598px joseph beuys filtz tv by lothar wolleh

> Joseph Beuys.

Tentoonstellingen & Ensembles

Image00004

> Tentoonstelling: Joseph Beuys – Greetings from the Eurasian. M HKA, Antwerpen, 13 October 2017 - 21 January 2018.