M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Harnessed Swimmer, 2009

Installatie, 170 x 210 cm.

Dominik lejman harnessed Courtesy of the artist/Galerie Zaki Branicka

Collection: Courtesy of the artist / Galerie Zaki Branicka.

In de montage Harnessed Swimmer uit 2009 wordt de toeschouwer geconfronteerd met een zwarte rechthoek in een ongewoon perspectief binnen een lichtgrijs kleurvlak. Met alle macht zwemt een oude man in de geschilderde rechthoek in het midden van de afbeelding. Ondanks alle inspanning blijft hij ter plaatse. Er zit een gordel om zijn schouders die hem verbonden houdt met de rand van het zwembad. Het beeld richt zich uitsluitend op de gebaren van de zwemmer, waardoor het harnas dat hem weerhoudt een brutale, storende factor wordt. Het  portret dat overblijft van de oudere man hangt in de tentoonstelling tussen de portretten van Jacob Jordaens en Francisco de Zurbarán, en wordt gereflecteerd in de spiegelstructuur van Carla Arocha & Stéphane Schraenen.

Tekst: Hans Willemse

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Anoniem

> Dominik Lejman.

Tentoonstellingen & Ensembles

 mg 2613 credit

> Tentoonstelling: Sanguine/Bloedrood. Luc Tuymans on Baroque. M HKA, Antwerpen, 01 June 2018 - 16 September 2018.