M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Melancholia: The Diamond, 2019

Installatie

Lars von trier m hkacc smaller image: © M HKA

"Melancholia zou twee diamanten moeten zijn die honderd miljoenen jaren geleden samen zijn gegroeid. Het zou het hoekige en het ronde moeten verenigen, het uiterst harde en het uiterst zachte, een conceptie gevangen in een fractie van een seconde! ... slechts langzaam verdwijnt de diamant ... slechts langzaam wordt de schedel verpletterd en begint het wonder van de explosie!"

- Lars von Trier

De diamant werd geslepen door ANTWERP CUT – Mike Akiki.

De VR werd geproduceerd door Anastasiya Tarasova, hoofd digitale productie bij IP OGAREV.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Larsvontrier leonidogarev bw

> Lars von Trier.

Tentoonstellingen & Ensembles

Larsvontrier leonidogarev bw

> Tentoonstelling: Lars von Trier – Melancholia: The Diamond. M HKA, Antwerp, 08 February 2019 - 05 May 2019.