M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Papageno, 1976

Schilderij, 80 x 75 cm.

Cox foto m hkacc 11 Courtesy Adriaan Raemdonck

Collection: Courtesy Adriaan Raemdonck.

“Na de Ilias had Jan Cox plannen een pendant voor de cyclus te schilderen, geïnspireerd op de Toverfluit van Mozart. Na de pijnlijke en hoogdramatische schoonheid van de Ilias wilde hij iets maken rond medelijden en tederheid. De maçonnieke opera van Mozart waar een optimistisch beeld van de mens naar voren wordt gebracht, leende zich hiervoor perfect. Maar na de uitputtingsslag van de Ilias kon hij dit opzet niet voltooien. Hij zou slechts enkele werken realiseren. Het zijn eerder illustraties bij de opera (Papageno) en al schilderend zou zijn onderwerp verglijden naar een meer persoonlijke thematiek.”[1]

 


[1] Philippe Pirotte in Jan Cox, Snoeck-Ducaju & zoon, Gemeentekrediet, 1996, p.24

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Cox 1962 boston2

> Jan Cox.

Tentoonstellingen & Ensembles

Cox jan zt sd photo m hka campagnebeeld

> Tentoonstelling: Reaching Out. An Homage to Jan Cox. M HKA, Antwerp, 18 May 2019 - 01 September 2019.

Gerelateerde werken

Cox jan zt sd photo m hka36

>Jan Cox, Papageno, 1976.Drawing, color pencil, ink, gouache on paper, 300 x 270 mm.

Cox jan zt 1976  photo m hka15

>Jan Cox, Papageno , 1976.Print, lithograph, ink on paper, 960 x 160 mm.

Cox jan zt sd photo m hka44

>Jan Cox, Papageno, 1976.Print, lino print, ink on paper, 700 x 500 mm.