M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Le pays ou tout est permis, 1972

Boek, 18 x 12 cm.

Amberes photo m hka cc 2019 cc 01 10 %282%29 Courtesy Catherine Podolski, Private collection, Published by Montfaucon Research Center, image: © M HKA

Collection: Courtesy Catherine Podolski, Private collection.

*Gepubliceerd door Montfaucon Research Center

In slechts een paar jaar tijd, tussen 1968 en 1974 tot aan haar vroegtijdige dood op 21-jarige leeftijd, produceerde Sophie Podolski een opmerkelijke hoeveelheid geschriften en tekeningen, typerend voor een tijd gekenmerkt door seksuele bevrijding en een gedesillusioneerde jeugd. Podolski was heel productief tijdens haar leven en had haar werk al op jonge leeftijd gepubliceerd, waarbij tekst en beeld werden verweven met rauwe expressie en emoties die haar ongeremde creatieve en libertaire leven weerspiegelen. Podolski wordt vernoemd in hoofdstukken 2 en 7 van Bolaño's Antwerp. Bolaño was een grote bewonderaar van haar geschriften en vermeldde Podolski in verschillende van zijn verhalen.

Het tweede nummer van het literaire tijdschrift Luna-park, onder redactie van Marc Dachy, vormt de link tussen Bolaño en Podolski. Het is in deze uitgave dat Bolaño voor het eerst Podolski's geschriften ontdekte, die hij ook beschrijft in een ander kort verhaal getiteld Vagabond in France and Belgium. In het verhaal neemt het personage B, dat we als een alterego van Bolaño kunnen beschouwen, een kopie van het dagboek mee op reis. "Sophie Podolski was een dichteres die hij en zijn vriend L bewonderden (zelfs adoreerden) in Mexico, toen ze nauwelijks twintig jaar oud waren."

Le pays ou tout est permis (Het land waar alles is toegestaan) was de enige echte roman van Podolski die werd gepubliceerd, geschreven in 1971 en het volgende jaar uitgegeven.

Met bijzondere dank aan:
Caroline Dumalin
Catherine Podolski

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Sophie podolski

> Sophie Podolski.

In just a few years, between 1968 and 1974 until her untimely death at the age of 21, Sophie Podolski produced a remarkable body of writings and drawings, em

Tentoonstellingen & Ensembles

Amberes proef

> Tentoonstelling: AMBERES – Roberto Bolaño’s Antwerp. M HKA , Antwerp, 07 June 2019 - 15 September 2019.

Gerelateerde werken

Amberes photo m hka cc 2019 cc 01 13 %282%29

>Sophie Podolski, ​​​​​​​Luna-Park 2 Graphies, 1976.Book, book, 24 x 18 cm.