M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

III Programm Veränderlich, 1969

textiel, 79 x 78 cm.

14 1969 s reinecke 11

Collection: Beck & Eggeling International Fine Art, Düsseldorf.

Tijdens de actie Zeit und Arbeit (achtereenvolgens opgevoerd in Trier, Kopenhagen en Aachen, 1969) tekent Chris Reinecke 8 uur lang patronen met cirkels en lijnen. De monotone actie verbeeldt haar werkervaring op de computer, en het esthetische resultaat van lijntekeningen geeft het binaire ‘denken’ van een computer weer. Voor de derde actie, Programm III, maakt ze een weefsel van vlieseline en stroken inpakpapier, dat met koord wordt omwikkeld en als een net in de zaal wordt gespannen. Daaronder liggen vellen papier op de grond. Op het einde van het werkproces staat het de bezoekers vrij verder aan de slag te gaan. De acties zijn bedoeld als middel om te komen tot een kritische analyse van de arbeidsomstandigheden en de vraag of deze verenigbaar zijn met een creatief ontwerp. 

Toevoegen aan je lijst

Media

14 1969 s reinecke 11

>

Reinecke zeit und arbeit

>

Kunstenaar

1970 mietersolidarit%c3%a4t mommartz6

> Chris Reinecke.

‘I'm an Indian, a Vietnamese, a German and Chris Reinecke’

In 1961, Chris Reinecke (°1936, Potsdam) graduated from the &Eac

Tentoonstellingen & Ensembles

9 3 transport feuermaus um globus   kopie

> Tentoonstelling: Chris Reinecke: Firemouse. M HKA, Antwerpen, 14 May 2022 - 21 August 2022.