M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Intermediterraneo, 2002

Multipel, 25 x 35 x 0.4 cm.

Cittadellarte en c a l c  intermediterraneo  2002  foto a4a vzw ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. UFO2000_003).

*Intermediterraneo* toont het gebied rond de Middellandse Zee, thuishaven van de kunstenaar. De zee zelf is blauw, de landen er rond zijn weergegeven in spiegelfolie. Je kan deze werken onmogelijk bekijken zonder tegelijkertijd ook jezelf en je omgeving weerspiegeld te zien. Als toeschouwer maak je automatisch en onontkoombaar deel uit van het werk. Eén deel van het werk is statisch en verandert nooit, een ander deel (het beeld van toeschouwer en omgeving) verandert voortdurend. Abstracte begrippen als tijd en ruimte worden hierdoor aanschouwelijk gemaakt. De opvatting dat een kunstwerk pas voltooid is wanneer het door iemand anders dan de maker gezien wordt, is hier letterlijk van toepassing. Er wordt gespeeld met de omkeerbaarheid van het klassieke idee van de schilderkunst als afspiegeling van de werkelijkheid, als venster op de wereld.

Toevoegen aan je lijst

Media

>Michelangelo Pistoletto over 'Intermediterraneo'.

Cittadellarte en c a l c  intermediterraneo  2002  foto a4a vzw

>Intermediterraneo, 2002

Kunstenaar

Michelangelo pistoletto with his work photo clinckx

> Michelangelo Pistoletto.

Tentoonstellingen & Ensembles