M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Off-street, B KL 2273, 2005

Fotografie, 40 x 42 cm.

Benhelima charif off street b kl 2273 2005 ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BR07_DB01).

Deze foto behoort tot de reeks Black-Out gemaakt door de fotograaf Charif Benhelima. De foto's uit deze reeks maakte hij met een polaroidcamera. De witte mist waarin de beelden van deze reeks lijken te verdwijnen, is een direct resultaat van het gebruik van dit medium: Benhelima verlengde de sluitertijd van de camera, waardoor de film blootgesteld werd aan meer licht dan gebruikelijk, maar nog net herkenbare beelden op zou leveren. Zo blijven alleen de meest heldere vormen en contouren zichtbaar. In deze reeks laat Benhelima ons nadenken over de visuele essentie van de dingen om ons heen. Waar houden formele lijnen op om tot betekenis te worden? Maar niet alleen de aspecten van een object creëren betekenis, ook de toeschouwer is verantwoordelijk voor de perceptie en interpretatie. Het is deze subjectieve relatie tussen de mens en zijn omgeving, tussen toeschouwer en beeld die in Black-Out mede aan de kaak wordt gesteld. Deze vragen naar de eigenheid van een object of een individu en naar verhoudingen tussen de mens en zijn omgeving volgen de algemene lijn die doorheen het werk van Benhelima loopt.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

6378 portrait charif benhelima 2013 nb%28c%29bps22

> Charif Benhelima.

Tentoonstellingen & Ensembles

Menlibayeva almagul steppen police 2010 photo the artist

> Tentoonstelling: The Collection. M HKA, Antwerpen, 28 April 2017 - 05 April 2020.

M hka photo m hkacc 6

> Ensemble: Permanent Collection 2017 - 2022 / Library.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Geen foto

> Ensemble: Black - Out.

Gerelateerde werken

Benhelima charif  touchline 2006

>Charif Benhelima, Touchline, 2006.Photography, cibachroom, aluminium, plexiglas, 100 x 102 cm.