M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Zij die hier zijn zijn van hier, 2007

Prent, 80 x 68 cm.

Walter swennen  zij die hier zijn zijn van hier  2007 ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BK7649_M413).

De Brusselse kunstenaar Walter Swennen is actief als dichter en schilder, en in zijn werk treedt meermaals de wisselwerking tussen woord en beeld op de voorgrond. Swennen schildert of tekent met speelse ironie en een bijzonder talent voor visuele associaties. Swennen noemt zichzelf een belemmerd schilder, maar zegt die belemmering juist te gebruiken om te schilderen.

Het werk Zij die hier zijn zijn van hier kan gezien worden als een geschreven schilderij of een geschilderde tekst. Deze dubbelzinnigheid zet zich voort in de tekst zelf. Wat op het eerste zicht een eenduidige, sloganeske boodschap lijkt, komt na meerdere lezingen op losse schroeven te staan. Wie zijn zij? En wat wordt er bedoeld met hier? Zonder context lijkt het bijna onmogelijk om een betekenis te achterhalen. 

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Muhka lizene 270 2

> Walter Swennen.

Tentoonstellingen & Ensembles

Lea lublin  vragenlijst wat is kunst 1975 collection m hka foto m hkaclinckx

> Tentoonstelling: EXTRA MUROS: Visite Herzele – Beyond words. M HKA, Herzele, 03 April 2015 - 03 May 2015.

Tentoonstelling 2017 03 04 m hka hans op de beeck  insert coin

> Tentoonstelling: Visite Herentals - Reflections 2. Kasteel Le Paige, Herentals, 04 March 2017 - 26 March 2017.

Gb  tv quiz dekor  1993

> Ensemble: Collectie Vlaamse Gemeenschap.

Gerelateerde werken

Amberes photo m hka cc 2019 cc 01 32

>Walter Swennen, Zij die hier zijn zijn van hier, 2007.Painting, oil, canvas, 80 x 68 cm.