M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

The Antwerp Six or Seven, 2008

Installatie, 380 x 200 x 30 cm.

Daniel knorr   the antwerp 6 or 7  2008 expo the antwerp sculpture show  2008 photomuhkaclinckx ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BK7693_M444).

Het werk The Antwerp six or seven dat Knorr concipieerde voor de Antwerp Sculpture Show in 2008 was een stuk lichtzinniger, maar opnieuw niet geheel van kritische ironische ondertonen gespeend. Hij plaatste op de Antwerpse gedempte zuiderdokken een site-specifieke installatie die op het bestaan van een bepaald soort "Antwerpse school" alludeert, en op de afhankelijkheidsrelatie die de hedendaagse kunstscène aan de esthetiek van deze school bindt... Zes bijzonder goed geklede vogelverschrikkers - of zijn het er zeven?

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Knorr daniel portrait

> Daniel Knorr.

Tentoonstellingen & Ensembles

Bk7289m241

> Tentoonstelling: Visite - Kunstenparcours 'Touching Textiles'. Cultuurcentrum De Ververij, Ronse, 28 September 2013 - 13 October 2013.

Gb  tv quiz dekor  1993

> Ensemble: Collectie Vlaamse Gemeenschap.