M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Tant (de) pis de tâches de titre(s), L’Envers du Décor, 2005

Video

Do ©image: video still

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. UFO_079).

Tant (de) pis de tâches de titre(s), L’Envers du Décor is een monumentaal blauw boek, waarin de kunstenaar de beeldenstroom van zijn jarenlange diadocumentatie naar een hoogtepunt drijft. De publicatie kwam voort uit het project The Quest, een labyrintische totaalinstallatie die Honoré d’O voor de Vlaamse gemeenschap in het Belgisch paviljoen van de Biënnale in Venetië ontwikkelde in 2005. Tant (de) pis is een tekst- en beeldverhaal dat zich over 800 pagina’s uitspant. Het is een geheel van uiteenlopende beelden dat zich, telkens in een andere gedaante, voor de ogen van de kijker ontrolt. De beelden variëren van groot naar klein, staan in telkens wisselende combinaties. De beeldbetekenissen staan niet vast, ze ritmeren zich volgens de beweging van de bladzijden en de ogen van de kijker. De bijhorende DVD maakt van de statische gegeven dat een boek sowieso blijft, een onophoudelijke stroom van beweging. Het boek kan omschreven worden als een mentaal reisboek van de kunstenaar, een kritisch commentaar ook op de plaats van woord en beeld in onze maatschappij.

Toevoegen aan je lijst

Media

Do

>

D'o%20honore,%20tant%20pis,%202005%20still3

>

Kunstenaar

Honor%c3%a9

> Honoré δ'O.

Tentoonstellingen & Ensembles

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Geen foto

> Ensemble: In Decomposed Fractures.