M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Silk Handkerchiefs, 2009

Boek, 11 x 18 cm, 95 p, language: English, publisher: TRUE TRUE TRUE, ISBN: 978-94-90006-02-0.

Artistnovel 024 ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. B 2024/779).

Literaire synopsis *Silk Handkerchiefs* is het eerste boek in een trilogie van korte humoristische romans door Paul Haworth. De verteller Alex ‘Abs’ Brenchley deinst er niet voor terug om werkelijk alles te vertellen en te tonen, met episodes over zijn jeugd aan Westminster School, ‘sekscapades’ in Saint James’s Park en Victoria Station en zijn leven als een van de zogenaamde ‘Nutty Solitary Men’ van de kunstwereld. Silk Handkerchiefs verhaalt over één noodlottige dag in het leven van Alex Brenchley – een dag vol tragedie, geweld en de belofte van Liefde. De vertelling vermengt Cockney-Engels, hiphopslang en breedsprakerig dickensiaans. Het boek geeft een uitzinnig verslag van de 21ste-eeuwse angst – extreem en hysterisch – en vat het Londen van 2007 alsof het pas gisteren was. Verhouding van de roman tot de praktijk van de kunstenaar Het personage en het verhaal van *Silk Handkerchiefs* kwam tot stand in radio-uitzendingen, Youtube-video’s en korte verhalen die Haworth schreef sinds 2003. In 2007 zette Haworth een MySpace-pagina op: het idee was om een verhaal te vertellen door middel van foto’s, lay-out, blogs en muziek. Die zomer woonde hij samen met Sam de Groot, die net zijn eerste boek had gepubliceerd met TRUE TRUE TRUE. Hij waardeerde de teksten, maar gruwde van MySpace en het ontwerp ervan, waarop hij beloofde het te zullen uitgeven als het tot een boek zou worden gemaakt. In Haworths woorden: ‘De tekst heeft zijn juiste plaats en richting gevonden. Een van de dingen die me boeien in kunst – en ik ga vaak de mist in – is het vinden van de juiste plaats voor een idee: schilderij, boek, T-shirt, rap, gedicht, avond.’ Een performance van *Silk Handkerchiefs* werd opgevoerd in de Barbican Art Gallery in Londen in juli 2008, als deel van The House of Viktor & Rolf. [Novel website](http://truetruetrue.org/#silk) [Youtube](http://www.youtube.com/silkhandkerchiefs)

Toevoegen aan je lijst

Media

Artistnovel 024

>Omslag 'Silk Handkerchiefs', 2009

>Klik hier om de trailer te bekijken van 'Silk Handkerchiefs'.

Girls boys

>'Girls in pink stetsons, Boys in dream westerns' (samen met Sam de Groot), zeefdruk, 84 × 59 cm, 2010

Lifeandallthatgoeswithit

>

Kunstenaar

Paulhaworth

> Paul Haworth.

Tentoonstellingen & Ensembles

Goldin senneby

> Tentoonstelling: WHAT HAPPENS WHEN THE ARTWORK BECOMES A NOVEL?. M HKA, Antwerp, 07 December 2012 - 21 April 2013.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: THE BOOK LOVERS - A Project about Artist Novels. The Elizabeth Foundation for the Arts, New York, 25 January 2013 - 09 March 2013.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: Book Lovers 4.0 (Pop-up Bookstore). De Appel Arts Centre, Amsterdam, 28 January 2014 - 02 February 2014.

Cs collapsing in parts b

> Tentoonstelling: The Preparation of the Novel (Book Lovers 5.0). Fabra i Coats - Centre d’Art Contemporani de Barcelona, Barcelona, 18 July 2014 - 05 September 2014.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.