M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Blonde Girls, 2008-2011

Boek, 6 x 1.7 cm,1GB USB drive, 91 / 73.1MB digital files, language: English, publisher: Booklet Press, ISBN: N/A.

Usb sm bg

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. B 2025/162).

Literaire synopsis *Blonde Girls* is een novella die werd bijeengeraapt uit de dagboeken van vier meisjes en een homo. Sean Monahan brouwt een los vertelsel uit hun geheimen (en uit de zijne). In 15 hoofdstukken probeert *Blonde Girls* zowel persoonlijk als onpersoonlijk te spreken. Het boek omarmt onthulling, maar zonder het publiek in te lichten wie er precies die onthullingen doet. Het project is alleen beschikbaar als een PDF op een USB-stick en stelt zo de onmiddelijke vermenigvuldiging van een kopie boven de mechanische reproductie van een drukpers. In plaats van een object wordt hier informatie tot een fetisj gemaakt. Verhouding van de roman tot de praktijk van de kunstenaar Informatie is echt. De roman is een ambivalente vorm, onzeker over het waarheidsgehalte. In de woorden van de kunstenaar: ''Blonde Girls is diep verbonden met vroegere werken die werden gemaakt in verband met de roman. Mijn huidige samenwerkingsproject, *K-HOLE*, houdt er ook mee verband: hoewel de opzet ervan losstond van mijn eigen praktijk, gaat het verder met mijn vormelijke interesse voor het PDF-formaat en de inherente kwesties die digitale media stellen voor de redactie van stukken''. [Novel website](http://bookletpress.org/author/smonahan.html)

Toevoegen aan je lijst

Media

Usb sm bg

>

Damaged

>

Flyover

>

Flyover2

>

Klein

>

Klein2

>

Kunstenaar

Icon person

> Sean Monahan.

Tentoonstellingen & Ensembles

Goldin senneby

> Tentoonstelling: WHAT HAPPENS WHEN THE ARTWORK BECOMES A NOVEL?. M HKA, Antwerp, 07 December 2012 - 21 April 2013.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: Book Lovers 4.0 (Pop-up Bookstore). De Appel Arts Centre, Amsterdam, 28 January 2014 - 02 February 2014.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: THE BOOK LOVERS - A Project about Artist Novels. The Elizabeth Foundation for the Arts, New York, 25 January 2013 - 09 March 2013.

Cs collapsing in parts b

> Tentoonstelling: The Preparation of the Novel (Book Lovers 5.0). Fabra i Coats - Centre d’Art Contemporani de Barcelona, Barcelona, 18 July 2014 - 05 September 2014.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.