M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Softer Catwalk in Collapsing Rooms, 1999

Installatie

Mik  arnout  softer catwalk in colapsing rooms  1999 photo clinckx ©image: M HKA

Collection: De Vleeshal Collection, Middelburg (The Netherlands) (Inv. no. VH0284).

In Softer Catwalk in Collapsing Rooms staat de relatie tussen beeld en architectuur centraal. Voor dit werk maakt Mik voor het eerst gebruik van een transparant scherm, dat in een gebogen muur is ingewerkt. De projectie wordt letterlijk deel van de architectuur. Omgekeerd speelt architectuur een hoofdrol in de video. Een gebouw stort stukje bij beetje ineen en wordt tot ruïne herschapen. Tussen het puin zoeken mensen onverstoorbaar hun weg van kamer naar kamer. Ze lijken hun omgeving en elkaar niet op te merken. De figuren in het werk van Mik zijn quasi-mechanisch en afwezig. Ze dwalen doelloos rond zonder enige vorm van communicatie. De bevreemdende en surrealistische werelden die Mik regisseert, gelden als een spiegel voor de absurditeit van de alledaagse werkelijkheid, en bevragen wat als normaal en abnormaal menselijk gedrag wordt beschouwd.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Arnoutmik

> Aernout Mik.

Tentoonstellingen & Ensembles

1997 dial h i s t o r y johangrimonprez three hijacked jets on desert airstrip amman jordan 1970 september 12

> Tentoonstelling: Lenin was a Mushroom - Moving Images in the 1990s. M HKA, Antwerpen, 03 June 2022 - 21 August 2022.

Rombouts  guy   leegte is vorm  zaalzicht photo clinckx 13

> Tentoonstelling: The collection XX: Jubilee. Who's got the Big Picture?. MuHKA, Antwerpen, 29 June 2007 - 18 November 2007.

Killaars  fransje2 photo a4a vzw

> Ensemble: SBKM - Stichting Beeldende Kunst Middelburg.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.

Geen foto

> Ensemble: Ouvertures.