M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Molly Peters , 1966

Object, 138 x 134 x 63 cm.

Panamarenko   molly peters  1966copyright brigitta callens ©image: Brigitta Callens

Collection: Collection Agnes & Frits Becht (Inv. no. WV5).

Een levensgrote pop in de pose van een pin-up, vervaardigd uit styropor en overtrokken met vilt. Ze is gemaakt met het restant styropor van Das Flugzeug.

"Er was zoveel overschot van stukken en hoeken dat die gemakkelijk tot armen en rompen samengeplakt konden worden." - Panamarenko

Molly Peters wordt gemaakt naar een afbeelding van de gelijknamige actrice in het tijdschrift Playboy. Voor de sensualiteit voorziet Panamarenko de pop van felgekleurde rode lippen, een blauw badpak en roze haar. Aan haar linkerhand draagt ze een massagehandschoen. Op de tentoonstelling ‘De Première van de Hersenexpansie in Kleuren’ bengelt de pop aan het plafond met een dik koord onder de armen.

"Ik denk niet dat het pop-art was. Pop-art was alleen maar een naam die leek te willen zeggen: maak maar waar ge goesting in hebt. Awel, ik had goesting om zo’n madam uit de Playboy eens zelf met de hand uit te schuren!" - Panamarenko

(bron: Hans Willemse en Paul Morrens, in: 'Copyright Panamarenko', 2005)

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Img 3160

> Panamarenko.

Tentoonstellingen & Ensembles

Panamarenko bing of the ferro lusto   model

> Tentoonstelling: Panamarenko Universum. M HKA, Antwerpen, 03 October 2014 - 29 March 2015.

064

> Tentoonstelling: Panamarenko – An overview 1965-1985. MuHKA, Antwerpen, 17 June 1989 - 23 July 1989.

073

> Tentoonstelling: De première van de hersenexpansie in kleuren! [The première of the brain expansion in color!]. Wide White Space Gallery, Antwerp, .

Panamarenko  prova car  1967  collectie m hka

> Ensemble: Silent Objects.

Gerelateerde werken

Pan am foto 0344

>Hugh M. Hefner, Panamarenko, Playboy (Entertainment for Men) - November 1965, vol. 12, n° 11, 1965.Periodical, ink, paper, 28 x 20.7 cm, 226 p, language : English, publisher : Playboy Magazine, Chicago, Ill..

Feltra smak dirk pauwels

> Panamarenko, Dr. Hugo Heyrman, Feltra , 1966.Object, styropor, felt, 180 x 115 x 130 cm.

James bond

>Thunderball, 1965.Film.