M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

75 Indicative Images, 2013

Fotografie

Dsc 0352 ©image: M HKA

Collection: Courtesy Clare Strand.

Voor 75 Indicative Images (2013) selecteerde Clare Strand uit verschillende tijdschriften vijfenzeventig zwart-wit beelden van gebruiksvoorwerpen en banale handelingen die ze stuk voor stuk inlijstte en op die manier uit hun originele verband rukte. Deze lange reeks werd samengesteld uit twee eerdere projecten: The Seven Basic Propositions en The Ragpickers’ Tower. Beide werden geselecteerd uit haar uitgebreide, persoonlijk samengestelde archief van beelden en teksten.

De voorstelling van het begin, het einde, de duur en de onderbreking van een ervaring of moment maken van tijd een discontinu en ongrijpbaar iets. Een gevoel dat iedereen wel kent van bijvoorbeeld het in- en uitchecken in een hotel. De ongerijmde combinaties van de beelden maken de lege ruimtes tussen de kaders des te sterker aanwezig. Wat is het verband tussen deze flarden informatie? Wat zou er zich in die intervallen kunnen afspelen? De uniforme, gestandaardiseerde presentatie van een schijnbaar onsamenhangende reeks van ‘neutrale’ foto’s leidt onvermijdelijk tot een nieuwe kijkervaring en interpretatie van visuele tekens.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Strand

> Clare Strand.

Tentoonstellingen & Ensembles

Ehe affiche web

> Tentoonstelling: El Hotel Eléctrico – Rooms available . M HKA, Antwerp, 21 February 2014 - 11 May 2014.

Bart prinsen transparante stad ontdaan van zwaartekracht 2009 2013 photo m hka4

> Ensemble: Kamer 5 [Room 5].