M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Skull Drawing, 1970-1971

Tekening, 43.2 x 48.3 cm.

Kerry james marshall photo m hka 19 ©image: M HKA

Collection: Courtesy of the artist, Jack Shainman Gallery, NY, and Koplin Del Rio, CA.

Marshall was amper 16 jaar toen hij Skull Drawing (ca. 1970-71) maakte. Zijn zoektocht naar het gebruik van verschillende materialen en technieken is hier voor het eerst zichtbaar. Terwijl Marshall boeken las over kunst, ontdekte hij dat kunstenaars hun talent onder andere trainden door anatomische tekeningen te maken en schetsen van plaasteren beelden. Dit inspireerde Marshall om zelf schetsen te maken van plastic schedels die hij in de lokale winkels vond:

“De Skull Drawing is mijn poging om het educatieve proces van kunstenaars die ik bewonderde, zoals Leonardo da Vinci en Michelangelo, te kopiëren: om niet enkel een oppervlakkig begrip te krijgen van hoe lichamen opgebouwd zijn, maar een intern begrip van hoe ze gemaakt zijn. Ik zat de meeste avonden thuis mijn plastic schedel te bestuderen en vanuit een set van plastic skeletten experimenteerde ik met verschillende lichtbronnen en andere dingen. Ik was te jong om goed ontwikkelde conceptuele doelen te hebben. De eerste prioriteit toen was om mijn vaardigheden te ontwikkelen.”

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Kerry james marshall

> Kerry James Marshall.

Tentoonstellingen & Ensembles

Kerry james marshall  portrait of david walker  2009  courtesy of the artist and jack shainman gallery  new york

> Tentoonstelling: Kerry James Marshall – Painting and Other Stuff. M HKA, Antwerpen, 03 October 2013 - 02 February 2014.

Img 6843

> Tentoonstelling: Els Dietvorst – Maquette: Skull 2. M HKA, Antwerpen, 23 May 2008 - 14 September 2008.