M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Zonder Titel , 1977

Schilderij, 165 x 270 cm.

Tordoir%281%29 1

Collection: Courtesy Galerie Van De Weghe, Antwerp.

Dit werk vervult een scharniermoment in het werk van Narcisse Tordoir. De kunstenaar stelt zijn eigen schilderpraktijk constant in vraag. Voor ‘Zonder titel’ nam hij de schilderkunst op de korrel. Het verzamelen, handelen, verwerken van elementen uit het leven die een plek vinden op het canvas werd de basis. Gevonden objecten behandelde Tordoir met zwarte latexverf die de afzonderlijk elementen neutraliseerden tot vormen die hij handmatig kopieerde op het canvas. Door de originele objecten ernaast te positioneren, ontstaat er een realiteit en een afbeelding van die realiteit.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Tordoir

> Narcisse Tordoir.

Tentoonstellingen & Ensembles

Tps nt

> Tentoonstelling: Narcisse Tordoir – The Pink Spy. M HKA, Antwerpen, 13 March 2014 - 25 May 2014.

Tordoir photo m hka9

> Ensemble: Werk van Narcisse Tordoir [Works by Narcisse Tordoir].