M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

A God Passing, 2007

Video

Captures ramses 0001

Collection: Courtesy the artist.

In A God Passing wordt de verhuizing van het beeld van Ramses naar het nieuw Egyptisch Museum op het Gizeh-plateau gedocumenteerd. Een gigantische massa komt in 2007 op straat en kijkt vol ontzag naar het kolossale beeld dat met spots wordt verlicht en in verschillende delen de stad uit wordt gevoerd. Een kleine vier jaar later wordt er aan de hand van dit werk tijdens ‘Rijksakademie Live’ teruggeblikt op de gebeurtenissen die zich toen in Caïro hebben afgespeeld. De hoofdvraag die gesteld wordt: “kan de verhuizing van Ramses gezien worden als eerste aanzet tot de revolutie in het Midden -Oosten?” Eén ding is zeker. Via het werk van Tretiakoff zijn we getuige van één van de eerste momenten dat het volk zijn eigen macht heeft kunnen voelen en dat de overheid machteloos stond. Het hele schouwspel eindigt in de film overigens in complete chaos.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

David tretiakoff

> David Gheron Tretiakoff.

Tentoonstellingen & Ensembles

Tps nt

> Tentoonstelling: Narcisse Tordoir – The Pink Spy. M HKA, Antwerpen, 13 March 2014 - 25 May 2014.

Ayman

> Ensemble: Werk van jonge kunstenaars [Works by Young Artists].