M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Wiedergutmachung, 1989

Tekening, 84 x 57 cm.

Tuymans luc wiedergutmachung 1989photom hka1

Collection: Private Collection.

Zoals wel meer het geval is bij Tuymans trekt niet zozeer het gepresenteerde beeld zelf onze aandacht, maar de mogelijkheid tot reconstructie van een moment of een feit. Met deze aquarel behandeld de kunstenaar het thema van 'De Wiedergutmachung', een Duits systeem waarmee de Duitse regering na de Tweede Wereldoorlog geld uitkeerde aan overlevenden van de Holocaust en anderen die direct slachtoffer werden van de nazi's. Het woord 'Wiedergutmachung' betekent letterlijk vertaald weer goed maken.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

800px luc tuymans 01

> Luc Tuymans.

Tentoonstellingen & Ensembles

Ehe affiche web

> Tentoonstelling: El Hotel Eléctrico – Rooms available . M HKA, Antwerp, 21 February 2014 - 11 May 2014.

Dsc 046y52

> Ensemble: Kamer 6 [Room 6].