M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Cairoscapes, 2003

Fotografie

Cairoscapes  1 ©Maha Maamoun

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. BK007835).

Voor de reeks Cairoscapes fotografeert Maamoun de vele jurken met bloemmotief die dagelijks in de straten van Caïro te zien zijn. Voor Maamoun vormen ze niet alleen een surrogaat voor de natuur in een stedelijke omgeving, maar zijn ze ook een rustpunt te midden van het stadsgeweld. Cairoscapes is opgebouwd uit panoramische foto’s, die door ze toe te passen op microniveau niet overzichtelijk, maar juist intiem worden en het vluchtige karakter van een oogopslag krijgen.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Mahamaamoun potrait

> Maha Maamoun.

Using photography and video, Maha Maamoun explores the gap between the representation and the interpretation of particular events, between underlying politic

Tentoonstellingen & Ensembles

Ayman

> Tentoonstelling: Recent acquisitions. M HKA, Antwerp, 14 August 2015 - 31 January 2016.

Bogolan

> Ensemble: Aanwinsten 2015 [Acquisitions 2015].