M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Klok, 2017

Object

2017 superdemocratie senaat photo m hka 6 36 image: © M HKA, Courtesy the artist

Collection: Collection M HKA, Antwerp.

Tijd is een willekeurig concept dat genormaliseerd is door de objectiviteit van trillende kwarts en tikkende seconden. Suchan Kinoshita herontdekt tijd en vindt daarvoor meetmechanismen uit die de maat dereguleren. De ‘klokken’ die Kinoshita toont maken deel uit van tijdelijk installaties gemaakt van hout of piepschuim. Binnen deze nieuwe architectuur ontwikkelt het publiek een nieuwe verhouding tot de museale ruimte.

Bij het betreden van een ‘hok’ stap je in een totaal ervaring, de bezoeker wordt zowel kijker als deelnemer. Een van deze hokken is gevuld met zandloperachtige flessen, elke fles heeft eigen afmetingen en ook de inhoud verschilt. De klokken – die zowel vloeistoffen als vaste substanties bevatten – mogen worden omgedraaid door de bezoekers. Vervolgens meten de klokken enkel hun eigen moment aangezien elke klok een andere vorm en afmeting heeft en elke substantie een eigen doorlooptijd heeft. De Klok volgt de rustige traagheid van baby shampoo.

Toevoegen aan je lijst

Media

Suchankinoshita shampooklok

>

2017 superdemocratie senaat photo m hka 6 36

>Suchan Kinoshita, Klok, 2017

Kunstenaar

Suchan kinoshita 15

> Suchan Kinoshita.

Tentoonstellingen & Ensembles

 s4a4193

> Tentoonstelling: Superdemocracy – The Senate of Things. de Senaat, Brussel, 01 October 2017 - 31 October 2017.

2017 superdemocratie senaat photo m hka 6 32

> Ensemble: INVENTIO.

2017 superdemocratie senaat photo m hka 6 23

> Ensemble: SUPERDEMOCATIE / SUPERDEMOKRATIE / SUPERDEMOCRACY.