M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste ├ęchte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Money is the Jail of Mankind, 1972

Prent, 76 x 70 cm.

De%20vree,%20paul,%20the%20money%20is%20the%20jail%20of%20mankind,%201972 ©image: M HKA

In de 'poesia visiva' maakt De Vree ook werken waarin hij gebruik maakt van andere middelen dan de fotografie en de tekening. Een merkwaardig object is het gedicht *Money is the jail of mankind* dat de gedaante aanneemt van een soort Griekse tempel. Voor een foto van de drukte binnenin een beursgebouw, plaatst hij zes zuilen, gemaakt van de beurspagina’s van een krant. Bovenaan heeft hij eveneens uit krantenpapier het fronton van een tempel gevormd. De fries bevat de tekst ‘Money is the jail of mankind’. Het is duidelijk dat De Vree in dit gedicht de woeker- en consumptiemaatschappij op de korrel neemt. Aan de hand van een mimetische uitbeelding achter het woord, belicht hij hier de sacralisering van het kapitaal in de vorm van een tempel waarvan de zuilen tevens de tralies voorstellen: de mens wordt verteerd door zijn honger naar fortuin.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Pdv foto 1975 icc dt 03

> Paul De Vree.

Tentoonstellingen & Ensembles

Vree  paul de  hysteria makes history  1973

> Ensemble: Poesia Visiva.