M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Sklepy cynamonowe (The Cinnamon Shops), 1957

Boek, 19.5 x 12.5 cm, 284 p, language: Polish, publisher: Kraków-Wroclaw: Wydawnictwo Literackie, ISBN: 83-08-01175-6.

Shops ©image: M HKA

Collection: Collection M HKA, Antwerp (Inv. no. B 2025/235).

Literaire synopsis

Op winterdagen communiceert de vader van de verteller met een onzichtbare wereld die hij deelt met de huiskat. Om hem af te leiden wil zijn moeder met het gezin naar het theater. Voor het doek omhooggaat stelt de vader echter vast dat hij zijn portefeuille met geld en belangrijke documenten thuis is vergeten. De jongen wordt naar huis gestuurd om die te halen. Hij wandelt de heldere winternacht binnen en zijn verbeelding schept al snel denkbeeldige kaarten van de schijnbaar vertrouwde wijken. Al gauw lost de stad op in het stof van dromen.

Verhouding van de roman tot de praktijk van de kunstenaar

Net als bij het latere Sanatorium Clepsydra verzorgde Schulz illustraties bij De kaneelwinkels, maar de directeur van uitgeverij Rój, Mairan Kister, verwierp die extravagantie van een onbekende debutant. In september 1939 gingen Rójs kantoren in Warschau in vlammen op tijdens de invasie van de nazi’s.

Novel's website

Authorship: Artist Author.

Creative Strategy: Artworks Cite Novel.

Genre: Fantasy.

Publishing: Publishing House.

Theme: Childhood.

Toevoegen aan je lijst

Kunstenaar

Brunoshulz

> Bruno Schulz.

Tentoonstellingen & Ensembles

Goldin senneby

> Tentoonstelling: WHAT HAPPENS WHEN THE ARTWORK BECOMES A NOVEL?. M HKA, Antwerp, 07 December 2012 - 21 April 2013.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: Book Lovers 4.0 (Pop-up Bookstore). De Appel Arts Centre, Amsterdam, 28 January 2014 - 02 February 2014.

Cs collapsing in parts b

> Tentoonstelling: The Preparation of the Novel (Book Lovers 5.0). Fabra i Coats - Centre d’Art Contemporani de Barcelona, Barcelona, 18 July 2014 - 05 September 2014.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: THE BOOK LOVERS - A Project about Artist Novels. The Elizabeth Foundation for the Arts, New York, 25 January 2013 - 09 March 2013.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.