M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Heather & Ivan Morison

H ymorison

Leeft in North Wales (United Kingdom), leeft in Brighton (United Kingdom).

Heather en Ivan Morison maken kunst als een actieve omgang met materialen, geschiedenis, plaatsen en processen. Tijdens rondzwervende reizen hebben de Morisons sculpturen, foto’s, gebouwen en fictie voortgebracht. De laatste vier jaar hebben de kunstenaars zich gevestigd in een afgelegen dorp in Wales, Arthog, waar ze een langetermijnproject ontwikkelen: een arboretum. De Morisons hebben Wales vertegenwoordigd op de 52ste Biënnale van Venetië.

Hun werk daagt mensen uit om dapper in de toekomst te kijken en zich voor te bereiden voor wat komt. Het stelt ons voor een kentering in het populaire milieubewuste gedachtegoed: van het bewaren van het status quo naar de overleversbenadering van voorbereiding op een niet te stoppen en onvermijdelijke verandering. Het recente werk van Heather en Ivan Morison verkent het thema van de nakende botsing tussen het moderne leven en de natuurlijke wereld, in combinatie met de reacties of oplossingen die mensen hebben bedacht, van preppers tot Buckminster Fuller.

Sinds hun afstuderen hebben Heather en Ivan Morison zich ondergedompeld in een episch semi-fictief drama. Ze hebben hun reizen ook gedocumenteerd met foto’s van interessante bomen in China en met het schrijven van een sciencefictionverhaal op een vrachtschip richting Nieuw-Zeeland. Sommige van hun projecten mislukken, zoals hun poging om een luchtschriftroman te schrijven (met een vliegtuig sporen achterlaten in de blauwe hemel): zo romantisch en ambitieus als Icarus.

Werken

Divinevessela

>Heather & Ivan Morison, Divine Vessel, 2004.Book, ink, paper, 20.9 x 14.6 cm, 375 p, language: English, publisher: Birmingham: Article Press, ISBN: 1873352093.

Artistnovel 055

>Heather & Ivan Morison, Falling into Place, 2009.Book, ink, paper, 21.4 x 15.6 cm, 142 p, language: English, publisher: London/Bristol: Book Works/Situations, University of the West of England, ISBN: 978 1 906012 09 0.

Tentoonstellingen & Ensembles

Goldin senneby

> Tentoonstelling: Book Lovers 4.0 (Pop-up Bookstore). 28 January 2014 - 02 February 2014.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: THE BOOK LOVERS - A Project about Artist Novels. 25 January 2013 - 09 March 2013.

Cs collapsing in parts b

> Tentoonstelling: The Preparation of the Novel (Book Lovers 5.0). 18 July 2014 - 05 September 2014.

Goldin senneby

> Tentoonstelling: WHAT HAPPENS WHEN THE ARTWORK BECOMES A NOVEL?. 07 December 2012 - 21 April 2013.

Labf 05

> Ensemble: The Book Lovers.