Eleni Mylonas

Mylonas

° 1944

Geboren in Athens (GR), leeft in New York (US).

Eleni Mylonas

In 1966, na haar studies in Genève, verhuist ze naar New York met behulp van een Fulbright-beurs voor postdoctorale studies in journalistiek aan de Columbia University (1967-72). Later studeert ze fotografie aan de Central London Polytechnic, London (1972-74), schilder- en beeldhouwkunst aan de Brenda Goodman Studio (1984-86), volgt ze les aan de New York Studio School of Painting, Drawing & Sculpture (1995) en studeert ze elektronische beeldvorming aan het New School Computer Center (NY, 1993-99).

Haar belangrijkste expressiemedium is fotografie maar ze maakt ook gebruik van schilderkunst, beeldhouwkunst, alledaagse voorwerpen, video en haalt elementen uit performances. Ze werkt haar creaties vaak uit tot grote thematische eenheden terwijl ze ook geïnspireerd is door de sociale realiteit, geschiedenis en het geheugen.

Ze heeft les gegeven aan de New York’s New School University (Parsons School for Design, 1994). Ze heeft haar werk internationaal tentoongesteld in individuele en groepstentoonstellingen (Athens Biennale, 2007, Thessaloniki Biennale, 2011). 

Items View all

Events View all

Ensembles View all