M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Sven Augustijnen

Sven a ©image: Pierre Stoop

° 1970

Geboren in Mechelen (), leeft in Brussels ().

Sven Augustijnen maakt video’s en films waarin hij kritisch reflecteert over de werkelijkheid. Een realiteit die we allemaal als te vanzelfsprekend ervaren maar die in zijn werk als complex en troebel naar voor komt. In zijn vroege werk is taal en het gebruik van taal een terugkerend motief. Hij ontmaskert de conventies en de willekeurigheid in ons taalgebruik. In zijn recente werk legt hij zich toe op portretreeksen. Sven Augustijnen ontrafelt de werkelijkheid, met een focus op Brussel, thuishaven van de kunstenaar en setting van de meeste van zijn films. Hij sticht doelbewust verwarring tussen formats als de docu-soap, human-interest, nepdocumentaires en home-movies. Hij speelt met de conventies en de grenzen van de documentaire traditie aan de ene kant en de fictieve mogelijkheden van de film aan de andere kant. De verhalen die Sven Augustijnen vertelt zijn onderhoudend. Als toeschouwer laat je je met plezier meenemen. De kunstenaar misleidt de toeschouwer, die als een voyeur verschillende gebeurtenissen waarneemt waarin feit en fictie niet gemakkelijk van elkaar te onderscheiden zijn. Als kijker wordt je meegenomen naar het tussengebied dat de kunstenaar creëert.

Werken

445

>Sven Augustijnen, L'école des pickpockets [The School for Pickpockets], 2000.Video, dvd, 00:52:00.

Augustijnen  imb%c3%a9ciles de tous les pays 2

>Sven Augustijnen, Imbéciles de tous les pays unissez-vous!, 2018.Other.

Tentoonstellingen & Ensembles

Monoculture heroitem background2

> Tentoonstelling: MONOCULTURE | A Recent History. 25 September 2020 - 25 April 2021.

Geen foto

> Ensemble: Action in the Extreme.

Gb  tv quiz dekor  1993

> Ensemble: Collectie Vlaamse Gemeenschap.

 wim4923

> Ensemble: MONOCULTURE - ARTWORKS.

P1070558

> Ensemble: NUCLEUS.