M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Ensemble: MONOCULTURE – BANDUNG

Bandung

Op 18 en 24 april 1955 kwamen leiders uit negenentwintig Aziatische en Afrikaanse landen, waarvan de meeste pas onafhankelijk waren, samen in de Indonesische stad Bandung voor de eerste grootschalige Aziatisch-Afrikaanse conferentie, ook bekendals de Conferentie van Bandung. De belangrijkste organisatoren van de bijeenkomst waren Indonesië, India, Pakistan, Birma en Ceylon. De deelnemers aan de conferentie wilden de Afro-Aziatische solidariteit tegen elke vorm van kolonialisme en neokolonialisme promoten en de economische en culturele samenwerking in de regio's bevorderen. Het boek van de afro-Amerikaanse schrijver Richard Wright (1908-1960) is een verslag uit de eerste hand van de conferentie.

Tekst op de achterkant van de persfoto luidt: "Bandung, Indonesië. Wie iemand als eerste van de bok zal laten dromen, is een van de vragen die in de lucht hangen als afgevaardigden verzamelen voor de Afro-Aziatische conferentie in Bandung, Indonesië. Het probleem lijkt niets te maken te hebben met deze bok die nonchalant aan een bloemenperkje knabbelt voor het met vlaggen getooide conferentiegebouw, waar de communistische en prowesterse afgevaardigden op 18 april in gesprek gaan.”

Verberg deze beschrijving

Werken

Image00002

>Paris Match, "Conference de Bandung", 1955.Periodical, 34.5 x 26 cm.

Image00003

>Delegates assemble for Asian-African Conference at Bandung, 1955.Other.

Image000115

>Richard Wright, "The Color Curtain: A Report on the Bandung Conference", 1956.Book, 14.5 x 21.5 x 2.2 cm.