M HKA gaat digitaal

Met M HKA Ensembles zetten we onze eerste échte stappen in het digitale landschap. Ons doel is met behulp van nieuwe media de kunstwerken nog beter te kaderen dan we tot nu toe hebben kunnen doen.

We geven momenteel prioriteit aan smartphones en tablets, m.a.w. de in-museum-ervaring. Maar we zijn evenzeer hard aan het werk aan een veelzijdige desktop-versie. Tot het zover is vind je hier deze tussenversie.

M HKA goes digital

Embracing the possibilities of new media, M HKA is making a particular effort to share its knowledge and give art the framework it deserves.

We are currently focusing on the experience in the museum with this application for smartphones and tablets. In the future this will also lead to a versatile desktop version, which is now still in its construction phase.

Tentoonstelling: Angel Vergara – Straatman Cometh!

MuHKA, Antwerp

16 June 2001 - 07 October 2001

Angel vergara ©Photo: M HKA

 

Angel Vergara (°1958, Spanje) woont al meer dan dertig jaar in Brussel, thuishaven van René Magritte en Marcel Broodthaers. Zijn artistieke visie sluit sterk bij het surrealisme van beide meesters aan, hoewel hij zowel de werkelijkheid als de kunst op een heel eigen wijze benadert.

Vergara vertrekt vanuit het alledaagse en populaire, hij hecht veel belang aan uitwisselingen en aan de deelname van het publiek, hij focust op de economische aspecten van de kunst, maar ook op de sociale betrokkenheid en spirituele gedrevenheid ervan. De visie krijgt op uiteenlopende manieren vorm, maar of het nu gaat om een installatie, schets, sculptuur, schilderij of video, in de grond blijft hij een schilder die de picturale kwaliteiten van elk medium optimaal weet te benutten.

Verberg deze beschrijving

Angel vergara santiago

> Angel Vergara, Angel Vergara Santiago 'Straatman Cometh', 2001. Book, ink, paper, 26.5 x 20.8 cm, language : English, Dutch, publisher : Museum van Hedendaagse Kunst, Antwerpen, ISBN : 90-72828-17-8.