Let's Expand The Sky – in Colour

Event

Objectif Exhibitions, Antwerpen

18 June 2016 - 30 July 2016

Hugo Roelandt: Let’s Expand the Sky – in Colour is het tweede en laatste deel van de uitgebreide overzichtstentoonstelling gewijd aan de Antwerpse performer, fotograaf, video- en installatiekunstenaar Hugo Roelandt (1950–2015), met Marc Holthof als curator.

Terwijl het eerste deel de nadruk legde op de werken van de kunstenaar in zwart-wit uit de jaren 1970 en 1980, maakt Holthof hier een selectie uit Roelandts fotografische, video- en lichtwerken in kleur uit de jaren 1970 en de twintig laatste jaren van zijn carrière. Na geëxperimenteerd te hebben met zelfportretten, performance en wat hij ‘post-performance’ noemde, toont Roelandts werk uit de jaren 1990 en 2000 dat hij niet alleen een subtiel installatiekunstenaar was, maar ook een colorist van de bovenste plank.

Een boek, geredigeerd door Holthof, begeleid de twee delen van Let’s Expand the Sky en kan hier besteld worden.

Let’s Expand the Sky – in Black and White and in Colour zijn de eerste twee projecten van het Hugo Roelandt Research Project, een samenwerkings- en onderzoeksverband tussen Objectif Exhibitions, M HKA, de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen en Argos.

Items View all

Media View all

Actors View all