Une bouteille de vin rêvant d' être une bouteille de lait

Filliou bouteille h260 op

Robert Filliou

1961

Mixed Media, 83 x 62 x 13 cm.
Materials:

Collection: Collection Dominique Robelin, Nîmes.

Bijgewerkte tekst uit Teaching and Learning as Performing Arts, pp.193–197.

De Poïpoïdrome (geschatte kost 120000 dollar) is een gebouw van 24 m2, is voor iedereen toegankelijk en is opgebouwd rond vier hoofdkamers:

1. DE POÏPOÏ: Bij het betreden van de eerste ruimte komt de bezoeker tegenover een rad met een diameter van 5m, KUNST IS WAT KUNSTENAARS DOEN. De bezoeker zal de machine kunnen meegeven wie hij denkt dat kunst maakt.

2. De ANTIPOÏPOÏ: Negen trappen hoger komt de bezoeker in DE KAMER DER SPREEKWOORDEN. Spreekwoorden en spreektaal worden visueel vertaald. Het wordt duidelijk dat taal in al haar banaliteit alle verbeelding van de wereld in zich draagt.

Rechts van de KAMER DER SPREEKWOORDEN ligt ACTUALISATIE. Daar wacht je een ontmoeting, bijvoorbeeld Shakespeare op een Vespa. Links ervan ligt ASPECTEN VAN TOEKOMSTIGE DINGEN, zoals de kaas die iemand zal eten op de dag van de Apocalyps, de stok waarmee Jezus de paus uit Rome zal jagen, enzovoort. En ook, rijzend tot het plafond, de POÏPOÏ RAKET.

3. DE POSTPOÏPOÏ: Opnieuw negen trappen te beklimmen om in deze kamer te geraken, waar de geest van de Poïpoï wordt ingezet om verschillende disciplines te individualiseren, zoals daar zijn:

PSYCHOANALYSE: nachtmerries, zoals een fles wijn die droomt dat ze een fles melk is.

Events View all

Actors View all

Linked Items View all